Denktank KOVB professionals

Ik ben anders net als jijJij bent anders net als ik
Afbeelding bij het artikel Denktank KOVB professionals

In 2021 is de denktank KOVB opgericht vanuit Sien i.s.m. verschillende betrokken organisaties.

De focus van de denktank KOVB is dat normaal begaafde kinderen van ouders met een verstandelijke beperking goed, gezond en veilig opgroeien. Normaal begaafde kinderen zijn een vergeten groep, omdat ze vanwege de verstandelijke beperking van hun ouders zelf vaak ongezien blijven. Ze komen onvoldoende toe aan hun eigen ontwikkelingstaken, omdat ze zorgen voor hun ouders en veelal geen probleemgedrag laten zien. Om die reden is er doorgaans geen indicatie voor hen. Daarnaast merken we handelingsverlegenheid bij professionals en omstanders.

De denktank levert een bijdrage aan grotere bekendheid van deze specifieke doelgroep, draagt zorg  voor het verzamelen en delen van kennis en stimuleert het ontwikkelen van aanbod voor deze kinderen, hun netwerk en professionals. De beginfase van deze denktank kenmerkt zich als een broedplaats.

De denktank valt organisatorisch onder het Steunpunt KOVB van belangenvereniging Sien en wordt gevormd door betrokken organisaties en ervaringsdeskundigen rondom de specifieke problematiek van normaal begaafde kinderen van ouders met een verstandelijke beperking. De organisaties leveren vanuit hun betrokkenheid en expertise een bijdrage.

De betrokken organisaties zijn naast Belangenvereniging Sien o.a. het Trimbos-instituut, Nederlands Jeugdinstituut (NJI), Kenniscentrum LVB, Nederlands Centrum Jeugdgezondheid, Vilans, Cordaan, het LBBO, Kenniscentrum Kraamzorg, UVA, ASVZ en William Schrikkerstichting. De denktank staat open voor nieuwe partners.

 

 

 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!