Lotgenotencontact

Ik ben anders net als jijJij bent anders net als ik

Het delen van ervaringen met mensen die ongeveer hetzelfde hebben meegemaakt kan bijdragen aan (h)erkenning en het besef dat je niet de enige bent die dit heeft meegemaakt. Steunpunt KOVB helpt je graag door je in contact te brengen met ervaringsdeskundigen.

Voor lotgenoten organiseert het Steunpunt tweemaal per jaar een lotgenotendag; in oktober en in april. De lotgenotendagen zijn een informeel samenzijn, waarbij lotgenoten aan de hand van een thema laagdrempelig hun ervaringen kunnen uitwisselen. We starten de dag meestal met een inspirerende spreker. 's Middags is er een wandeling of een workshop. De volgende lotgenotendagen staan gepland op zaterdag 13 april en 12 oktober 2024 in Houten. 

Verder bieden wij ook de mogelijkheid om via mail of telefoon in contact te komen met een andere ervaringsdeskundige voor individueel lotgenotencontact. Het kan heel fijn zijn om gewoon 'ns je verhaal te vertellen aan iemand die (ongeveer) hetzelfde heeft meegemaakt. Zowel jongeren als volwassenen zijn welkom! Belangstelling? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Voor meer informatie zie de Sien agenda.  

Je bent niet de enige met ouders met een verstandelijke beperking!  Graag delen we hieronder een aantal ervaringsverhalen, zoals deze zijn opgetekend in de brochure Ik ben er ook nog

Er is ook veel informatie te vinden op de website Oudervanmijnouders, die ontwikkeld is samen met ervaringsdeskundigen, Trimbos en onze Denktank KOVB.

 Bel of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.ons gerust als je je verhaal kwijt wilt of meer informatie wilt ontvangen!

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!