Levensfases-Workshops

Ik ben anders net als jijJij bent anders net als ik

De werkgroepleden leveren door middel van presentaties of het geven van workshops bijdragen aan themabijeenkomsten die voor de verschillende doelgroepen georganiseerd worden.

De persoonlijke ervaringen staan centraal, er wordt een filmpje vertoond en informatie gegeven en er is alle ruimte voor vragen en discussie over de thematiek. Uit de praktijk blijkt dat met name de persoonlijke verhalen nieuwe inzichten geven. 

Tijdens de bijeenkomsten wordt duidelijk wat de impact van de verstandelijke beperking van de ouders is op het welzijn en de ontwikkeling van hun kinderen. Het doel is dat deze kinderen, die vaak vanwege loyaliteit en parentificatie onzichtbaar blijven, écht gezien worden door professionals in de zorg en het onderwijs. De (ervarings)kennis en informatie die gedeeld wordt, levert een enorme bijdrage aan de (h)erkenning van deze doelgroep.

Verder is er veel ruimte om vragen te stellen. De invulling van het programma wordt in overleg vastgesteld.

Thema’s zijn: goed genoeg ouderschap, (on)veilig opgroeien, effect van emotionele tekorten, onderschat worden en stigma.

Voor meer informatie en aanvragen, mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.