Levensfases-Kind van ouders met een verstandelijke beperking. Wat kan Sien voor je betekenen?

Ik ben anders net als jijJij bent anders net als ik

Ben je zelf kind van ouders met een verstandelijke beperking en wil je contact, neem dan contact op met Sien. Heb je als professional een vraag of wil je een workshop laten organiseren door de werkgroep, laat het weten aan Sien.

Opgroeien bij ouders met een verstandelijke beperking is voor kinderen heel ingrijpend. Vaak ervaren deze kinderen, ook in hun volwassen leven, grote problemen op allerlei gebied. Sien biedt (volwassen) kinderen van een ouder(s) met een verstandelijke beperking de gelegenheid om met elkaar in contact te komen. Samen met de werkgroep ‘Kinderen van ouders met een verstandelijke beperking’ organiseren we met enige regelmaat ontmoetingsdagen, bijeenkomsten of andere activiteiten.

De missie van de werkgroep KVBO van Sien is dat er meer aandacht en erkenning komt voor de specifieke positie en behoeften van normaalbegaafde kinderen van verstandelijk beperkte ouders. De werkgroep richt zich op twee groepen. Ten eerste natuurlijk op de volwassen kinderen zelf. Daarnaast wil de KVBO aandacht van hulpverleners en beleidsmakers vragen voor de specifieke positie en behoeften van deze groep.

Lotgenotencontact 
De werkgroep biedt volwassenen met (een) ouder(s) met een verstandelijke beperking de gelegenheid om met elkaar in contact te komen. Tweemaal per jaar wordt er een lotgenotendag georganiseerd. Daarnaast is ook ruimte voor individueel lotgenotencontact en (digitale) koffiemomentjes. Kijk op onze website of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Presentaties en workshops 
De werkgroep verzorgt presentaties en workshops voor diverse doelgroepen. De focus van deze bijeenkomsten is het perspectief vanuit het kind. De presentaties worden altijd gegeven door een ervaringsdeskundige en een medewerker vanuit Sien. Juist de persoonlijke ervaringen en discussie over de thematiek geven nieuwe inzichten en inspiratie.

Heb je een vraag of wil je meer weten over de activiteiten van de werkgroep voor kinderen van ouders met een verstandelijke beperking? Neem dan contact op met SDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 030- 236 37 38. De consulent en de leden van de werkgroep helpen je graag verder!