Agenda-Bijeenkomst 18+ - Houten

Ik ben anders net als jijJij bent anders net als ik
Locatie: Houten
Datum: 18-04-2023
Afbeelding bij het artikel Bijeenkomst 18+ - Houten

Op 18 april organiseert Belangenvereniging Sien samen met Steunpunt Mantelzorg Houten een bijeenkomst voor ouders over Je kind wordt 18 en Wonen. De bijeenkomst is bedoeld voor inwoners van Houten. Maar als je in de buurt woont en er toch graag bij wilt zijn, meld je gerust aan. Als er nog plek is, ben je van harte welkom.

In 2023 organiseren Belangenvereniging Sien en Steunpunt Mantelzorg Houten van ‘van Houten&co’ een aantal bijeenkomsten over thema’s rondom de meerderjarigheid van je kind met een beperking. Deze bijeenkomsten worden gehouden in Huis van Houten (boven de bibliotheek aan het Onderdoor) op de eerste verdieping van 19.30 tot 21.30 uur.

Doelgroep
Er komt veel op je af als je kind met een beperking meerderjarig wordt. Wat betekent dat voor jou als ouder? Sien en Steunpunt Mantelzorg helpen je graag op weg en organiseren daarom voor belangstellende ouders en verwanten themabijeenkomsten. Waar kun je terecht en wat heb je nodig.

Thema’s

Als je kind 18 wordt, komt ook het onderwerp Wonen om de hoek kijken. Wat zou (op termijn) een passende plek voor je kind zijn? Wat moet je hiervoor regelen? Welke mogelijkheden zijn er in de regio? En hoe zit het met wachtlijsten? Op 18 april komen Philadelphia, Reinaerde, Profilazorg en Kamers met aandacht vertellen over hun aanbod voor wonen. Een avond waarop je heel vrijblijvend kunt oriënteren op verschillende  mogelijkheden. Er is natuurlijk ook ruimte voor persoonlijk contact met de zorgaanbieders. 

Op de vervolg avonden is er aandacht voor thema's zoals: werk- en dagbesteding, erfrecht, beschermingsmaatregelen en seksualiteit. 

Aanmelden 
Wil je één of meerdere interessante avonden bijwonen? Je kunt je aanmelden door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meerdere bijeenkomsten 
De andere bijeenkomsten, die in 2023 georganiseerd worden door Steunpunt Mantelzorg Houten en Belangenvereniging Sien staan gepland op:

18 april   Wonen

13 juni    Seksualiteit

19 sept   Werk en dagbesteding

14 nov    Erfrecht en beschermingsmaatregelen 

Mocht je zelf nog tegen andere thema’s aanlopen, laat het ons weten. We denken heel graag met jullie mee!

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!