Agenda-Bijeenkomst Wonen 18+ - Houten

Ik ben anders net als jijJij bent anders net als ik
Locatie: Houten
Datum: 16-04-2024
Afbeelding bij het artikel Bijeenkomst  Wonen 18+ - Houten

Op 16 april organiseert Belangenvereniging Sien samen met Steunpunt Mantelzorg Houten een bijeenkomst over Wonen in het kader van Je kind wordt 18, wat moet je regelen?

Elk jaar organiseren Belangenvereniging Sien en Steunpunt Mantelzorg Houten van ‘van Houten&co’ een aantal bijeenkomsten over verschillende thema’s die spelen rondom de meerderjarigheid van je kind met een beperking. Deze bijeenkomsten worden gehouden in Huis van Houten (boven de bibliotheek aan het Onderdoor) op de eerste verdieping van 19.30 tot 22.00 uur.

Deze bijeenkomsten zijn speciaal bedoeld voor inwoners van Houten. Maar als je in de buurt woont en er ook graag bij wilt zijn, meld je dan gerust aan. Als er plek is, ben je van harte welkom.

Doelgroep
Er komt veel op je af als je kind met een beperking meerderjarig wordt. Wat betekent dat voor jou als ouder? Wat moet je allemaal regelen? Waar kun je terecht en wat heb je nodig? Sien en Steunpunt Mantelzorg helpen je graag op weg en organiseren daarom voor ouders en verwanten diverse themabijeenkomsten. 

Thema’s

Bijeenkomst Wonen 

Als je kind 18 wordt, moet je na gaan denken over de toekomst. Daar hoort ook wonen bij. Misschien is dat nu actueel of is het iets wat op een later plan staat. Het is sowieso goed om je tijdig te oriënteren op alle mogelijkheden die er zijn. Hoe het procedureel werkt en wat wonen en ondersteuning financieel betekent. Op16 april vertellen we je er graag meer over! Tijdens deze avond zullen ook verschillende zorgaanbieders uit de regio wat vertellen over hun aanbod, zoals Abrona, Ons mooie huis, Philadelphia, Profilazorg, Reinaerde en Zomozorg. Fijn om zo meer zicht te krijgen én de kans te hebben op deze avond mensen van deze organisaties persoonlijk te spreken.

Een avond met veel zinvolle informatie voor ouders of verwanten van iemand met een verstandelijke beperking! Meld je snel aan.

Er worden in 2024 meer bijeenkomsten georganiseerd met aandacht voor specifieke thema's rondom meerderjarigheid zoals: seksualiteit, werk- en dagbesteding en erfrecht en beschermingsmaatregelen. De data zijn:

  • 16 april   Wonen
  • 21 mei    Seksualiteit
  • 1 okt       Wajong en participatiewet
  • 19 nov    Erfrecht en beschermingsmaatregelen.

Aanmelden 
Wil je één of meerdere interessante avonden bijwonen? Je kunt je hier aanmelden.

Mocht je zelf nog tegen andere thema’s aanlopen, laat het ons weten. We denken heel graag met jullie mee!

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!