Agenda-Bijeenkomst 18+ werk en dagbesteding voor inwoners Houten

Ik ben anders net als jijJij bent anders net als ik
Locatie: Houten
Datum: 20-09-2022
Afbeelding bij het artikel Bijeenkomst 18+ werk en dagbesteding voor inwoners Houten

Op 20september organiseert Belangenvereniging Sien samen met Steunpunt Mantelzorg Houten een bijeenkomst voor ouders over werk en dagbesteding. 

In 2022 organiseren Belangenvereniging Sien en Steunpunt Mantelzorg Houten van ‘van Houten&co’ een aantal bijeenkomsten over thema’s rondom de meerderjarigheid van je kind met een beperking. Deze bijeenkomsten worden gehouden in Huis van Houten (boven de bibliotheek aan het Onderdoor) op de eerste verdieping van 19.30 tot 21.00 uur.

Doelgroep
Er komt veel op je af als je kind met een beperking meerderjarig wordt. Wat betekent dat voor jou als ouder? Sien en Steunpunt Mantelzorg helpen je graag op weg en organiseren daarom voor belangstellende ouders en verwanten themabijeenkomsten. Waar kun je terecht en wat heb je nodig.

Thema’s
Als je kind meerderjarig wordt, ga je nadenken over wonen, werk, Wmo of Wlz, maar ook over beschermingsmaatregelen zoals bewindvoering en mentorschap. En het is verstandig om tijdig na te denken over je testament en het erfrecht.

Er kunnen ook vragen spelen rondom werk en dagbesteding. Welke mogelijkheden zijn er voor jouw kind? Wanneer val je onder de Wajong en wanneer onder de Participatiewet. Om die reden willen we op 20 september een informatieavond organiseren we uitleggen hoe de wetgeving in elkaar zit en welke mogelijkheden er zijn in Houten. Er is natuurlijk ook ruimte voor jullie persoonlijke vragen. 

Aanmelden 
Wil je één of meerdere interessante avonden bijwonen? Je kunt je aanmelden door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meerdere bijeenkomsten 
Dit jaar zullen er meerdere bijeenkomsten georganiseerd worden door Steunpunt Mantelzorg Houten en Belangenvereniging Sien. Zet de data alvast in je agenda!

Mocht je zelf nog tegen andere thema’s aanlopen, laat het ons weten. We denken heel graag met jullie mee!

10 mei: Seksualiteit

7 juni: Werk en Dagbesteding (verzet)

20 september: Werk en dagbesteding

15 november: Help mijn kind met een beperking wordt 18. Alle regeltaken op een rij.