Nieuwe KVBO-informatiebrochure  

Ik ben anders net als jijJij bent anders net als ik
Afbeelding bij het artikel Nieuwe KVBO-informatiebrochure

Al ruim tien jaar maakt Sien zich hard voor meer aandacht voor Kinderen van Ouders met een Verstandelijke Beperking (KVBO). We hebben deze week een nieuwe mijlpaal bereikt! Samen met het Trimbos Instituut hebben we een brochure geschreven met informatie en adviezen voor (zorg)professionals. Een heel belangrijke stap, omdat deze normaal begaafde kinderen maar al te vaak vergeten worden in de begeleiding van deze gezinnen.

Onveilig
Kinderen van verstandelijk beperkte ouders lopen een groter risico op een onveilige thuissituatie. Zij kunnen hierdoor tot ver in hun volwassen leeftijd (mentale) problemen ervaren. In de nieuwe brochure zijn veertien verschillende condities beschreven waarop zorgprofessionals zich samen met deze gezinnen kunnen richten, bijvoorbeeld:

  • Adequate verzorging
  • Veilige fysieke directe omgeving
  • Emotionele bescherming, steun en begrip
  • Interesse voor het kind
  • Sociaal netwerk
  • Persoonlijke ontwikkeling

Iedereen
Naast deze condities en bijbehorende adviezen, vind je ook heel concrete tips van onze werkgroep KVBO. Zij weten uit eigen ervaring wat kinderen met verstandelijk beperkte ouders nodig hebben. Deze brochure is heel geschikt voor zorgprofessionals, maar ook voor onderwijzers, familieleden en andere betrokkenen. Wil jij ons helpen ervoor te zorgen dat de brochure breed verspreid wordt? Deze kinderen zijn te waardevol om niet gezien te worden!

Meer info
Wil je meer weten over kinderen van ouders met een verstandelijke beperking of heb je vragen? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. We helpen je graag verder!

Download de brochure hier.