Dag van de Mantelzorg

Ik ben anders net als jijJij bent anders net als ik

Op 10 november is het de Dag van de Mantelzorg. Een dag waarop Nederland mantelzorgers verrast, want Mantelzorg mag naam hebben! Overal in het land worden activiteiten georganiseerd en ontvangen mantelzorgers waardering.

Mensen die zorgen voor een ander zijn onmisbaar in onze samenleving. In Nederland zijn er 4,4 miljoen mantelzorgers. 750.000 mantelzorgers geven langdurige (meer dan 3 maanden) en intensieve hulp (meer dan 8 uur per week). Zij vinden de zorg voor hun naaste meestal heel vanzelfsprekend. Het komt op je pad en je doet het uit liefde voor elkaar. Dat verdient waardering!

Op 10 november worden mantelzorgers in het zonnetje gezet. In heel Nederland worden activiteiten georganiseerd. Lunches, workshops, high tea’s, optredens. Kijk voor meer informatie op www.dagvandemantelzorg.nl

Ben je mantelzorger? Neem deel aan één van de activiteiten en vergeet vooral niet om je aan te melden voor mantelzorgwaardering bij je gemeente. Elke gemeente heeft een eigen vorm van waardering. Bijvoorbeeld door een financiële tegemoetkoming of een mantelzorgpas die korting geeft. Neem hiervoor contact op met het Wmo-loket in de gemeente van degene voor wie je zorgt.

Ken je een mantelzorger? Verras hem of haar dan met een gratis kaartje.

Voor meer informatie over mantelzorg kun je terecht bij Mezzo, de landelijke mantelzorgvereniging.

Themabijeenkomst

Help, mijn kind wordt 18! Wat moet ik regelen?
Voor kinderen met een verstandelijke beperking die 18 jaar worden, verandert er veel in de wet- en regelgeving. Wat betekent dat voor jou als ouder? Sien helpt je graag op weg en organiseert daarom voor leden en andere belangstellende ouders, verwanten en professionals drie themabijeenkomsten.

Mijn verhaal

Graag delen wij verhalen van mensen die staan rondom een broer, zus of kind met een beperking.
Ook jouw verhaal delen? Laat het ons weten en neem contact op met Sien door te mailen naar info@sien.nl.

Verkiezingen

Alle Nederlanders vanaf 18 jaar mogen stemmen. Ook mensen met een beperking. Dat gaat niet altijd vanzelf. Voor verstandelijk gehandicapten is het vaak ingewikkeld om zonder hulp van anderen gebruik te maken van dit eenvoudige grondrecht. Belangenvereniging Sien vraagt hiervoor aandacht.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!