Sien actueel

Ik ben anders net als jijJij bent anders net als ik

Gezocht: deelnemers voor focusgroepen om hulpvragen van cliënten en naasten te verhelderen voor pedagogen en psychologen. Op 25 en 27 september in Utrecht. 

P3NL, de federatie van beroepsverenigingen in de psychologische en pedagogische zorg, start een project om de beroepenstructuur binnen deze zorg te verduidelijken voor cliënten en naasten. 

In de eerste stap binnen het project worden de hulpvragen van cliënten en naasten in kaart gebracht. Adviesbureau SiRM houdt hiervoor focusgroepen met (vertegenwoordigers van) cliënten en hun naasten. Omdat de hulpvragen in de psychologische en pedagogische hulp divers zijn, zoeken we naar deelnemers die een (goed) overzicht hebben van de verschillende typen zorgvragen van hun achterban. We spreken ook graag vertegenwoordigers van (ouders van) mensen met een verstandelijke beperking.

De focusgroep volwassenen en ouderen vindt plaats op dinsdag 25 september van 9.30 tot 12.00 uur en de focusgroep kind en jeugd op donderdag 27 september van 10.00 tot 12.30 uur. Beide focusgroepen worden gehouden in het WTC gebouw te Utrecht (naast station Utrecht Centraal).  Uw reiskosten worden vergoed, u ontvangt 50 euro vacatiegeld en een lunch na afloop van de bijeenkomst. Mocht u willen bijdragen aan dit belangrijke project, kunt u zich aanmelden door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. U ontvangt vervolgens specifiekere informatie. Alvast hartelijke dank voor uw tijd en hulp!

Het inititiatief om de beroepenstructuur van psychologen en pedagogen te verduidelijken voor clienten en naasten is vastgelegd in het hoofdlijnenakkoord ggz en zal ongeveer 2 jaar duren. P3NL heeft Strategies in Regulated Markets (SiRM) gevraagd om hierbij te ondersteunen als projectleider.

 

 

Themabijeenkomst

Help, mijn kind wordt 18! Wat moet ik regelen?
Voor kinderen met een verstandelijke beperking die 18 jaar worden, verandert er veel in de wet- en regelgeving. Wat betekent dat voor jou als ouder? Sien helpt je graag op weg en organiseert daarom voor leden en andere belangstellende ouders, verwanten en professionals drie themabijeenkomsten.

Politiek Ontbijt

21 september 2018 - Den Haag.
Thema: Kwaliteit van leven.

Sien en Kansplus organiseren op vrijdagochtend 21 september een politiek ontbijt. Het thema voor het politieke ontbijt is “Wat is nodig voor een goede kwaliteit van leven voor mensen met een verstandelijke beperking?”. Tijdens deze bijeenkomst willen we politici voeden met informatie uit het veld en de verbinding versterken tussen het werk van belangenorganisaties en de politiek.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!