Sien actueel

Ik ben anders net als jijJij bent anders net als ik

Politieke ontbijtbijeenkomst in ere hersteld

Uitnodiging ontbijtbijeenkomst voor politici, beleidsmedewerkers en belangenorganisaties voor mensen met een verstandelijke beperking.

Datum:        Vrijdag 21 september 2018

Tijd:            08.00 – 10.00 uur

Waar:          Nieuwspoort Den Haag

Dinsdag 18 september is Prinsjesdag, de start van het nieuwe parlementaire jaar. Een moment om er met elkaar weer even bij stil te staan waar het in de politiek om gaat en welke onderwerpen het komend jaar bijzondere aandacht vragen. Een moment ook om de band tussen politici en belangenbehartigers, in ons geval voor mensen met een verstandelijke beperking, weer verder te versterken.

Net zoals in 2006 t/m 2012 organiseren we voor het voor het begin van de algemene politieke beschouwingen na Prinsjesdag een ontbijtbijeenkomst. Politici, hun beleidsmedewerkers, beleidsmedewerkers van VWS, individuele belangenbehartigers en belangenorganisaties voor mensen met een verstandelijke beperking ontmoeten elkaar.

Geanimeerde bijeenkomsten, die veel opleveren. Politici krijgen informatie uit het veld en meer inzicht in de ervaringsdeskundigheid die vanuit de belangenorganisaties beschikbaar is om het politieke werk te voeden en richting te geven. En voor ons als belangenorganisaties levert het op dat we onze ideeën op een ontspannen en tegelijk constructieve manier voor het politieke voetlicht brengen en de verbinding versterken tussen ons werk en het werk van de politiek.

Deze traditie herstellen we in KansPlus en Sien nodigen u bij deze uit voor een ontbijtbijeenkomst op vrijdag 21 september.

Thema

Het thema voor het politieke ontbijt luidt: “Wat is nodig voor een goede kwaliteit van leven voor mensen met een verstandelijke beperking?”

Tijdens een ontbijt willen we specifiek aandacht vragen voor de positie van mensen met een verstandelijke beperking. Zij hebben levenslang 24 uur per dag zorg en ondersteuning nodig. De naaste familie ondersteunt hen bij het voeren van de eigen regie. Dit legt een blijvende verantwoordelijkheid bij de naaste familie.

Maar het gaat ook om een gezamenlijke verantwoordelijkheid én het maken van politieke keuzes met als doel een goede kwaliteit van leven te realiseren. De financiën die hiervoor nodig zijn spelen een belangrijke rol.

Wat kunt u verwachten?

De bijeenkomst bestaat uit een formeel en een informeel deel. Vanaf 8 uur start het ‘formele’ deel van de bijeenkomst. Er zijn presentaties waarin kort en bondig verteld wordt waarom bijzondere aandacht voor mensen met een verstandelijke beperking noodzakelijk is; Wat zij nodig hebben voor een goede kwaliteit van leven.

Daarnaast presenteren de belangenorganisaties goede voorbeelden op het gebied van belangenbehartiging, dienstverlening en ontwikkeld informatiemateriaal. In het informele deel is er alle gelegenheid om onderling met elkaar van gedachten te wisselen.

Programma

07:30 - 08:00          Inloop en welkom

08:00 - 09:30          Officieel programma

09:30 - 10:00          Einde politieke ontbijtbijeenkomst

Informatiestand

Per organisatie kunnen 2-4 personen aanwezig zijn. Wilt u uw organisatie profileren tijdens deze bijeenkomst dan stellen wij u in de gelegenheid om een informatie stand te bezetten. Hiervoor worden kosten in rekening gebracht van Eur 250,00 per organisatie. Hebt u hiervoor interesse dan kunt u contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Zij zullen samen met u kijken naar de mogelijkheden en u informeren over het verdere logistieke vervolg.

Graag vernemen we of we op uw komst kunnen rekenen. U kunt zich aanmelden via deze link:

Met vriendelijke groet

J.P.S. van de Siepkamp                                   J.D.J. Spanbroek

Voorzitter KansPlus                                        Voorzitter Sien

Ouder van mijn ouders

Opgroeien bij ouders met een verstandelijke beperking is heel ingrijpend.
Vaak ervaren kinderen die in zo'n situatie opgroeien ook in hun volwassen leven problemen op allerlei gebied.
Sien geeft een boek uit over kinderen die - tegen wil en dank - ouder van hun ouders zijn.

Fotograaf Maarten Verbaarschot heeft samen met journalist Karel Bruinsma gewerkt aan een foto- en verhalenboek
over (inmiddels volwassen) kinderen van ouders met een beperking, met als titel: ‘Ouder van mijn ouders’.

Mijn verhaal

Graag delen wij verhalen van mensen die staan rondom een broer, zus of kind met een beperking.
Ook jouw verhaal delen? Laat het ons weten en neem contact op met Sien door te mailen naar info@sien.nl.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!