Versoepeling bezoekregeling gehandicaptenzorg

Ik ben anders net als jijJij bent anders net als ik
Afbeelding bij het artikel Versoepeling bezoekregeling gehandicaptenzorg

Op dinsdag 19 mei heeft het kabinet gemeld dat de bezoekregeling voor de gehandicaptenzorg wordt versoepeld. In een routekaart voor onze sector wordt gewerkt aan de normalisering van contacten tussen verwanten en cliënten. En daar hebben we erg naar uitgezien! In de routekaart worden uiterste data genoemd voor het weer mogelijk maken van bezoek en dagbesteding. Uiteraard met inachtneming van belangrijke veiligheidsrichtlijnen. De routekaart kunt u hier downloaden.

Om uitwerking te geven aan de routekaart heeft de VGN een handreiking geschreven voor de aanpassing van de bezoekregelingen en een handreiking voor de hervatting van de dagbesteding.

Voor de gehandicaptensector geldt de volgende fasering:

  • Per 25 mei wordt voor kinderen en jongeren (die niet thuis wonen) bezoek door twee vaste bezoekers mogelijk gemaakt.
  • Per 1 juni krijgt iedere cliënt, onafhankelijk van de woonvorm, een vorm van dagbesteding. Hierbij zijn de algemene maatregelen en het organiseren van veilig vervoer cruciale voorwaarden.
  • Per 15 juni is voor iedere cliënt in een instelling of kleinschalige woonvoorziening op een goede manier invulling gegeven aan het ontvangen van bezoek.
  • Ten slotte zal er per 1 juli met iedere cliënt die dat wenst een afspraak zijn gemaakt over logeren buiten de instelling.

Belangrijk bij de routekaart is dat de data die genoemd worden, gezien moeten worden als uiterste data voor de verschillende stappen. 

Lees meer op de website van VGN

We horen ook graag jullie ervaringen naar aanleiding van de versoepeling. Bel of mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Mijn verhaal
Mijn verhaal

Graag delen wij verhalen van mensen die staan rondom een broer, zus of kind met een beperking.
Ook jouw verhaal delen? Laat het ons weten en neem contact op met Sien door te mailen naar info@sien.nl.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!