Prokkelweek 2019

Ik ben anders net als jijJij bent anders net als ik
Afbeelding bij het artikel Prokkelweek 2019

Van maandag 3 tot en met zaterdag 8 juni is het weer Prokkelweek. Een week vol prikkelende ontmoetingen tussen mensen met en zonder verstandelijke beperking. Natuurlijk bent u daar het hele jaar door mee bezig, maar 1 week in het jaar om daarvoor extra aandacht te vragen.

Als ouder(s) en professional(s) betrokken bij mensen met een (verstandelijke) beperking kunt u de Prokkelweek gebruiken bijvoorbeeld voor het vergroten van het sociaal netwerk, voor meer contacten in de buurt, voor een dagje kijken bij een ander bedrijf of organisatie. Of voor wat u zelf belangrijk vindt.

De landelijke stichting heeft een aantal mooie voorbeelden op haar site gezet. Voorbeelden die kleinschalig en makkelijk zijn te organiseren, zoals een bak- of kookProkkel maar ook activiteiten waaraan iemand met een verstandelijke beperking mee kan doen, bijvoorbeeld aan een BeleidsProkkel bij het ministerie van Onderwijs of Sociale Zaken (bekijk hier het overzicht van BeleidsProkkels) of bij de bakker in de buurt. Bij de stichting kunt u ook PR materiaal opvragen waarmee u zelf lokaal aan de slag kunt.

Meer informatie www.prokkel.nl.

Mijn verhaal
Mijn verhaal

Graag delen wij verhalen van mensen die staan rondom een broer, zus of kind met een beperking.
Ook jouw verhaal delen? Laat het ons weten en neem contact op met Sien door te mailen naar info@sien.nl.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!