Stuur deze pagina door

Kinderen van ouders met een verstandelijke beperking

Opgroeien bij ouders met een verstandelijke beperking kan heel ingrijpend zijn. Vaak ervaren deze kinderen, ook in hun volwassen leven, grote problemen op allerlei gebied. Sien biedt deze (volwassen) kinderen de gelegenheid hun ervaringen met elkaar te delen.

Kinderen van ouders met een verstandelijke beperking

Het gebeurt nogal eens dat mensen met een verstandelijke beperking kinderen krijgen die zelf die beperking niet hebben. Dat kan voor het kind een diep ingrijpende ervaring zijn. Zij voelen zich vaak extra verantwoordelijk voor hun ouders of voelen zich eenzaam omdat niemand in hun omgeving hen echt begrijpt. Eenmaal volwassen dragen zij deze jeugdervaringen nog steeds met zich mee. De een kan hier beter mee omgaan dan de ander. Het delen van ervaringen met mensen die ongeveer hetzelfde hebben meegemaakt kunnen hierbij helpen en dragen bij aan een stukje (h)erkenning.

Lotgenotencontact

Sien biedt (volwassen) kinderen van een ouder(s) met een verstandelijke beperking de gelegenheid om met elkaar in contact te komen. Samen met de werkgroep ‘Kinderen van ouders met een verstandelijke beperking’ organiseren we met enige regelmaat ontmoetingsdagen, bijeenkomsten of andere activiteiten. Ook bieden wij lotgenoten de mogelijkheid om online met elkaar in contact te komen. Het lotgenotencontact is verdeeld in de volgende groepen

Hoogste tijd voor erkenning

Het is hoog tijd dat er erkenning komt voor de specifieke situatie waarin normaal begaafde kinderen van ouders met een verstandelijke beperking opgroeien. Voor de consequenties die zo´n situatie met zich meebrengt. Dat vooroordelen verdwijnen en dat  er begrip komt zodat schaamte niet meer nodig is. Sien wilt zich samen met de ‘kinderen van’ hiervoor hard maken. Daarvoor is het nodig dat die kinderen zich melden. Als u mee wilt doen, kunt u zich aanmelden via formulier onderaan deze pagina

Werkgroep

Vanuit het lotgenotencontact is de werkgroep ‘Kinderen van ouders met een verstandelijke beperking’ ontstaan. De groep organiseert het lotgenotencontact, studiedagen en verzamelt feiten en publicaties rondom het thema ‘kinderen van ouders met een verstandelijke beperking’. Regelmatig wordt de werkgroep dan ook benaderd door de media voor informatie over dit onderwerp. De werkgroep is voor iedereen toegankelijk. Dus wie mee wilt doen is meer dan welkom!

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen over het onderwerp 'kinderen van ouders met een verstandelijke beperking' neem dan contact op met Sien, 030- 236 37 38.

Over het boek 'Ouder van mijn ouders'

Over het boek 'Ouder van mijn ouders'

Opgroeien bij ouders met een verstandelijke beperking is heel ingrijpend. Vaak ervaren kinderen die in zo'n situatie opgroeien ook in hun volwassen leven problemen op allerlei gebied. Sien geeft een boek uit over kinderen die - tegen wil en dank - ouder van hun ouders zijn.

> lees meer