Stuur deze pagina door

Lotgenotencontact

Heeft u een ouder met een verstandelijke beperking? Of bent u ouder van een overleden kind met een verstandelijke beperking? Sien biedt u de mogelijkheid om in contact te komen met mensen die ongeveer hetzelfde hebben meegemaakt als u.

Contact doet goed
Misschien voelt het of u er helemaal alleen voor staat en lijkt niemand in uw omgeving uw situatie echt te begrijpen. Het ontmoeten van lotgenoten kan fijn zijn. Zij weten immers als geen ander hoe het is. Het onderling uitwisselen van ervaringen draagt bij aan stukje (h)erkenning. Ook vindt u er steun en kunt u van elkaar leren. 

Sien biedt lotgenotencontact aan voor de volgende groepen:

  • Kinderen van ouders met een verstandelijke beperking
    Opgroeien bij ouders met een verstandelijke beperking kan heel ingrijpend zijn. Vaak ervaren deze kinderen, ook in hun volwassen leven, grote problemen op allerlei gebied. Sien biedt deze (volwassen) kinderen de gelegenheid hun ervaringen met elkaar te delen.
    >> meer informatie
  • Ouders van een overleden kind met een verstandelijke beperking
    Het overlijden van een kind is een zeer traumatische ervaring. Voor ouders van een overleden kind met een verstandelijke beperking valt ook de wereld van het ‘zorgen voor een kind met een beperking’ weg. Een gemis naast het intense gemis van het kind. Sien biedt ouders de gelegenheid om met elkaar in contact te komen.
    >> Meer informatie.
Online lotgenotencontact
Ook online kunt u via Sien in contact komen met lotgenoten. Bijvoorbeeld via ons Facebook- of Twitteraccount. U kunt hier terecht voor het delen van ervaringen of het stellen van vragen.

Persoonlijk advies
Als lid van Sien, kunt u bij ons terecht voor een luisterend oor en advies. Bel: 030 - 236 37 38 of stuur een mail naar info@sien.nl.

Medewerkers

Vragen over dit onderwerp?

> Jolanda den Hartog

Consulent

Tel 030 - 236 37 38

E-mail: info@sien.nl