Stuur deze pagina door

Inspiratiebijeenkomst “Ieder op zijn plek”

Inspiratiebijeenkomst “Ieder op zijn plek”

Woensdag 13 september 2017

Datum: 13 september | Tijd: 19:00 - 22:00 uur | Locatie: Nijkerk

Woensdagavond 13 september organiseert Sien in Nijkerk de eerste van drie regionale inspiratiebijeenkomsten rondom het thema ‘Ieder op zijn plek’. De rode draad wordt gevormd door de kernwoorden ‘wonen, goede zorg en loslaten’. Er zijn sprekers en inspirerende workshops waarin we samen met u nadenken welke plek iedereen kan en mag innemen. Een avond boordevol informatie en inspiratie! Deze inspiratiebijeenkomst richt zich op ouders en familie van kinderen met een beperking. Uiteraard zijn ook professionals in de zorg en andere belangstellenden van harte welkom. Deelname aan de inspiratiebijeenkomst is gratis. 

>> Direct aanmelden voor de inspiratiebijeenkomst


Ieder op zijn plek

Als je kind op een eigen plek gaat wonen, wil je als ouder graag dat dit op een goede en veilige plaats is. Dat vraagt om een passende woonlocatie óf het starten van een eigen wooninitiatief. Een omgeving waar je kind op “zijn plek” zit. Het vraagt ook om het loslaten (of: anders vasthouden) van je kind en om een goede samenwerking tussen de professionals en jou als ouder. Samen in het belang van je kind. En om inzicht in de bestaande regelgeving rondom wonen en de voorzieningen thuis of elders. Al deze aspecten komen aan bod op de inspiratiebijeenkomst ‘Ieder op zijn plek’.

Programma

Voor de pauze neemt Chiel Egberts (orthopedagoog en schrijver van boek ‘Driehoekskunde) ons mee in de driehoeksverhouding tussen cliënt, ouder en professional. Gert-Jan de Vries (maker van de documentaire ‘De wereld van Puck’) vertelt over het leven van zijn meervoudig gehandicapte dochter Puck.

Na de pauze zijn er een aantal workshops waarvan u er twee naar keuze kunt volgen:

  • Driehoekskunde (Chiel Egberts, schrijver van gelijknamig boek) – Praktische uitwerking van zijn lezing met ruimte voor inbrengen van eigen ervaringen).

  • Wonen op een eigen plek (Els van Maurik, voorzitter Stichting De Iris, ouderinitiatief in Vianen) – Over de ontwikkeling van dit ouderinitiatief waar haar dochter Margot ook een plaats heeft.

  • Wooncorporatie en ouderinitiatief (Sander Kock, wooninitiatief De Schakel in Dongen) – Over wat wooncorporaties kunnen betekenen voor ouders.

  • Inloopspreekuur Sien Eigenwijs – Aanschuiven bij de ervaringsdeskundigen van Sien Eigenwijs om uw persoonlijke vragen te stellen over wonen, zorg, wet- en regelgeving.

  • Anders vasthouden (Saskia Pontier-Koek, trainer) – Over loslaten, ruimte geven en anders vasthouden van je kind. 

>> Extra informatie over sprekers en workshops.

Graag tot ziens op 13 september!

Praktische informatie

De inspiratiebijeenkomst ‘Ieder op zijn plek’ wordt op 13 september in ‘De Postkamer’, Kleterstraat 21 in Nijkerk gehouden. De avond begint om 19.00 uur en duurt tot ongeveer 22.00 uur. U bent vanaf 18.00 uur welkom en dan kunt u een broodje mee eten (graag vooraf hiervoor aanmelden). Er zijn geen kosten verbonden aan deze inspiratiebijeenkomst. 

U kunt zich online aanmelden door dit aanmeldformulier in te vullen. Hier kunt u ook aangeven of u wel of niet vooraf een broodje mee eet.

Aanmelden kan tot 8 september. Als u geen gebruik maakt van internet, kunt u bellen naar (030) 236 37 38.

Later worden ook nog twee inspiratiebijeenkomsten georganiseerd. In november in het noorden van het land en begin 2018 in het zuiden van het land.