Stuur deze pagina door

Natuurlijk, een netwerk!

Een goed sociaal netwerk is belangrijk in ieders leven. Mensen met een sociaal netwerk zijn gelukkiger. Een netwerk biedt meer mogelijkheden om te participeren in de samenleving en samenleven met anderen geeft het leven meer kleur. Door bezuinigingen in de AWBZ wordt een sociaal netwerk voor kwetsbare mensen van steeds groter belang om te kunnen deelnemen aan de samenleving.

Voor wie?

Deze cursus is bedoeld voor ouders, familie en mantelzorgers van iemand met een (verstandelijke) beperking of autisme spectrum stoornis. Per cursus kunnen ongeveer tien personen deelnemen.

Wat is het doel?

Deelnemers aan de cursus ‘Natuurlijk een netwerk’ krijgen in verschillende stappen praktische handvatten aangereikt om het netwerk van de persoon in kwestie in kaart te brengen, met knelpunten en mogelijkheden, wensen en oplossingen die passen bij de eigen situatie. Tijdens de cursus wordt een plan gemaakt waar de deelnemers meteen mee aan de slag kunnen. De cursus is heel praktisch van opzet.

Hoe lang duurt het?

De cursus bestaat uit vijf bijeenkomsten van 2,5 uur. De laatste bijeenkomst is een terugkomavond waarbij ervaringen uitgewisseld worden en de kennis kan worden opgefrist.

Wanneer?

Momenteel staan er nog geen cursussen gepland. We worden in Houten wel een aantal workshops over dit thema georganiseerd. Kijk hier voor een overzicht. 

Geïnteresseerd

Wilt u deelnemen aan de cursus 'Natuurlijk, een netwerk!'? Vul dan het onderstaande formulier in.

Ik heb interesse in de cursus Natuurlijk, een netwerk!

* verplicht in te vullen

Cursusleidster Jolanda licht toe:

Cursusleidster Jolanda licht toe:

"Het is vooral belangrijk dat je positief leert kijken en uitgaan van de mogelijkheden die er zijn. Je krijgt in de cursus hele praktische opdrachten waarmee je direct aan de slag kunt."

> lees meer